Veckans kommentar, veckans händelser och film på Dedeprivat !



Då är det söndag igen på DEDEPRIVAT - och då kommer veckans kommentar(er) som idag blev delad bland två tjejer!


http://abln.blogg.se/

Jag har läst lite ifrån din blogg och jag har verkligen fastnat på att du skriver så mkt om ödet.. Vad är ödet enligt dig ? Väljer vi människor inte själva varje steg vi tar, varje minut vi spenderar på ett visst ställe men sedan kan ångra oss i sista sekunden, att vi svänger vänster istället för att svänga höger? Är allt det ödet?
Skapar vi inte våran egen lycka egentligen? Äre ödet som bestämmer vår lycka och hur mkt mängd var och en ska få av "lycko-dosen". You create your own luck. Så säger Will smith i The persuit of happiness. Det är mäktigt, dom orden är mäktiga. Så ödet, är inte ödet något vi skyller på bara när saker och ting inte liksom går vår väg.. Att vara djup jag förstår dig, jag tror verkligen jag gör det, men vi lever här på jorden av en orsak var och en av oss, även om alla någon gång eller flera känner att dom inte gör någon nytta alls, vi kanske lever i 104 år och under alla dessa år endast gör något vettigt, det vettiga vi gjorde kanske påverkade någon, kanske gjorde den personen stark, kanske hjälpte vi den, har inte vi själva gjort det då, med våran egen magiska kraft av att bara få vara människa och leva för att göra det bättre i en annan människas vardag. Vi alla kan om vi vill, om vi verkligen vill och försöker, om vi menar det vi säger. Men hur långt är vi verkligen villiga att gå? Hur länge orkar vi fortsätta utan att vara egoistiska, vi är bara mänskliga.. Ödet kanske bara är något vi kan skylla på.. och ingenting mer .
det var bara det jag hade på hjärtat. hare bra

Dede svarar: Intressant att du skriver om ödet. Och samtidigt att man skapar sin egen lycka. Det gör man ju. Men samtidigt så har vi karma, och karma påverkar ödet. Vi ställs inför val pga av vår karma - men där kommer den fria viljan in. Ödet gör oss bara att vi ställs inför val. Val är något den fria viljan bestämmer, och då skapar man sitt eget öde. Så de finns två Öden. Ett öde där det är förutbestämt att vi ska hamna i vissa situationer  händelser som formar oss.  T.ex ett stort livsval. Och sen vårt fria öde där vi är skapade med fri vilja och kan bestämma vad vi ska göra för livsval. Så vi har ett öde, men samtidigt fri vilja. Vi kan bli allt vad vi vill bli.



http://kajsawermelin.blogg.se/
jag kan inte beskriva, kan inte, vet inte hur jag ska förklara. för jag är ingen som kan säga mina känslor rätt ut, jag kan inte överträffa någon annan. men du känns som en saga, en underbar saga som man inte kan få nog utav. en saga som ger en hopp om att det finns mer därute. du ger mig och alla dina läsare hopp, you really do.

som sagt så är jag inte bra på det här, men du förtjänar det bästa och jag hoppas att du hittar din girlie =) Hon kommer bli världens lyckligaste! Puss. <3

Dede svarar: Jag tycker sånt här är så sjukt vackert, jag ryser av såna här fina kommentater. Det gör mig oerhört stark och kärlek är ju mitt batteri =D om jag inte skulle få det skulle jag nog dö.








VECKANS HÄNDELSER

Jag har nyss börjat skriva en ny låt...
och kan efter en lång försäsong i fotboll på 4 månader äntligen börja spela in snart igen, det jobbiga med att ha mycket i luften är att man inte hinner med allt, det är så mycket på schemat. Fullspäckat...

I morrn kommer en ny kategorirubrik på dedeprivat upp...
Blir spännande, mycket nytt på gång!

För små fotbollskor eller för stora tånaglar?
haaha ;D ja min skor är verkligen dåliga, jag kommer köpa nya. Har väldigt breda fötter, men enligt mamma är det för att jag inte klipper tånaglarna? De är blåa! Av alla stämplingar....

Jag håller på förebereder en överaskning till mina läsare...
Eller aah inte bara en utan fler =D de är ni värda!








VECKANS FILM: The Knowing



1959 begraver eleverna i en nyöppnad grundskola i Lexington, Massachusetts en tidskapsel full med teckningar. Tidskapslen är en hälsning till framtiden och tanken är att den ska öppnas om 50 år av skolans dåvarande elever. 2009 är John Koestlers son Caleb elev på skolan och med under öppningsceremonin. Teckningarna delas ut till barnen, men istället för en harmlös teckning som föreställer en framtidsvision, får Caleb ett underligt brev fyllt med till synes osammanhängande siffror. Siffror som, när de skrevs 1959, i bästa Nostradamus-anda visar sig utgöra datum för olika katastrofer under de kommande femtio åren.


Dedebetyg: 3:a - ett av de lägsta betyg  jag gett på viktiga filmer jag tagit upp. Varför jag sänker betyget är pga katastrofscenario. Det är inte så en övergång går till i ett paradgimskifte. Det handlar om medvetande. Intressant att de tar upp ödet med och framtidsvioner.

Bottomline is: Även om du har ett öde och ställs inför stora prov i livet  - kom ihåg att du har fri vilja och kan göra exakt vad du vill med livet. Du kan bli exakt vad du vill bli, det är dina val som skapar dig.

Höj blicken.

Bit ihop.

Du kommer klara allt du nånsin velat klara.

Kärlek
/ - D.
Postat av: stina

Fiint skrivet!<3

2010-04-05 @ 12:09:42
Postat av: stina

Fiint skrivet!<3

2010-04-05 @ 12:09:44
Postat av: clara

Så sant om ödet där D :)

2010-04-05 @ 13:21:22
URL: http://lightworkers.org
Postat av: kanskegirlie

men vadå kan girlie ödet?

2010-04-05 @ 13:43:57
Postat av: Tilla...

Hej, har ju hört att du skriver massor med låtar och sådär och då har jag ett problem...

Varje gång jag börjar på en låt så skriver jag ungefär 5 rader och sen tar det stopp!

Jag kommer inte på någonting mer och så lägger jag bara ner det.

Jag har flera 10 tal låtar men ingen har jag skrivit färdigt.

Jag vet inte hur jag ska göra men jag vet att jag vill bli något i sång karriären.

Tack //Tilla.

2010-04-05 @ 14:00:57
Postat av: natta

Tack för att du finns Dede!

Du förgyller min vardag och din blogg är så jäkla bra. Den är bäst!

2010-04-05 @ 14:54:50
URL: http://nattafoxy.blogg.se/
Postat av: josse

Du har verkligen intressanta texten, och vissa av dom är också väldigt fina, man fångas i dom och kan inte sluta läsa, varifrån får du din inspiration? Jag hade en blogg innan men jag hade aldrig något särskilt att skriva om, men du skriver jätteintressanta texter typ hela tiden! Och hur kan du veta så mycket och om allt det du skriver? Jag började läsa din blogg för ca två månader sedan, och jag tror att jag har läst vartenda inlägg sedan dess, och dom flesta av inläggen har jag läst flera gånger, jag beundrar verkligen dig och det du skriver! Och det du skrev om att så många barn svälter ihjäl varje dag är helt sjukt, så fort vi blir sugna på något kan vi köra till affären och köpa det, även fast vi inte är hungriga, utan bara sugna eller om vi sitter inne och klagar på att det är dåligt väder så vi inte kan vara ute och dom barnen hade förmodligen gjort vad som helst bara för att få några mackor eller för att få tak över huvudet, men borde man inte kunna göra något åt det? Asså inte själv menar jag inte, utan typ många, i en stor grupp, jag vet att det finns sådana grupper redan men det verkan ju inte gå så bra för dom, men kan inte man typ tvinga alla att hjälpa till, då borde det väl fungera? Men det var egentligen inte detta jag skulle skriva till dig jag bara läste inlägget och sedan började jag bara skriva om det, men nu ska jag skriva det jag tänkte skriva först, och du kanske tycker detta är en konstig fråga men tror du man kan se in i framtiden? Jag har fått det på huvudet, kan man det eller inte? När jag frågar mina kompisar om dom tror man kan det tycker dom typ att jag är helt knäpp som går runt och funderar på sådant, men du verkar ta upp det mesta mellan himmel och jord så jag tänkte att du kanske också hade tänkt på det innan och ville skriva till mig om hur du tror. Och jag tänkte också fråga om du vet om det finns någon som vet var universum slutar, eller om det ens finns ett slut och vad som i så fall finns utanför, typ om det är helt svart bara, eller om vi typ är som fiskar eller något sådant som några andra har i ett akvarie, asså inte akvarie men jag vet inte hur jag ska förklara, det lät kanske lite konstigt men jag menar typ jorden är ett ”akvarie” och dom andra planeterna är olika ”akvarie” också, eller om vi är något annat. Hoppas du förstår hur jag menar och svarar på detta  Ha det bra! /Josse

2010-04-05 @ 16:15:24
Postat av: sandra

Det är min favoritfilm :P

2010-04-05 @ 19:47:52
URL: http://sandrawww.blogg.se/
Postat av: D.Dede

josse //



Det lät inte konstigt alls, du har helt rätt i dina tankar. Du har jättebra perspektiv på det hela.



I salut you girl :)

Keep it up ruffy!



Kärlek

- D.

2010-04-05 @ 20:35:01
URL: http://dedeprivat.blogg.se/
Postat av: abln.blogg.se

gulligt med veckans kommentar, kanske kan prata om ödet någon dag, och gå in på det liksom riktigt ordentligt haha, dina tankar är fina iaf . puss

2010-04-05 @ 20:49:22

Hey! Jag försöker svara alla mina otroligt fina läsare men pga tidsbrist hinner jag inte alltid svara. Det går även fint maila mig, om vad som helst till, [email protected] - där svarar jag nästan alla läsare så fort jag hinner. All energi och lycka till dig! Bless you so much! Lots of Love, Truly Yours, D.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: