Dede hemma och berättar allt om äventyret!



Dede hemma från meditationslägret och berättar om hela äventyret!




Oh my.

Då är jag tillbaka nu. Herregud.

Vilka dagar de varit...

10 dagar meditation. 10 timmar per dag.

Väckning 4:00 varje dag.

Ingen kontakt med omvärlden.

Oh hur skulle jag kunna vara ifrån Matilda i 10 dagar när hon är där med!?



Och vi fick inte ha någon kontakt med de kvinnliga deltagarna så jag och Matilda kunde bara se varann nångång ibland vid meditationsalen.

Well, nu beskriver jag lite av det jag varit med om.


Lära: Dhamma. Vipassana betyder "att se saker som de egentligen är". Det är en av Indiens äldsta meditationstekniker, som återupptäcktes för över 2 500 år sedan av Buddha, och lärdes ut av honom som ett universellt botemedel mot universella problem, dvs. konsten att leva.

Denna teknik, utan anknytning till någon religion eller sekt, syftar till att fullständigt göra slut på mentala orenheter, och därigenom nå full befrielse som är den högsta lycka. Dess syfte är att läka människan; inte endast att bota sjukdomar utan att fullständigt bota allt mänskligt lidande.

Kostnad för kursen: Gratis! Mat&Rum - allt är gratis. De jobbar ideellt. Verkligen fantastiskt gjort! Man får ge något man själv känner för sen när man vill en gåva tex.

Tider: Dagen börjar klockan 4:00 med väckning och fortsätter till 21:00. Under dagens lopp mediterar man ungefär tio timmar, med återkommande avbrott för raster och vilopauser. Man äter frukost 7:00, Lunch 11:00 och frukt 17:00.

Hemsida: http://www.se.dhamma.org/




Introduktionsdag: Jag och Matilda kom dit med taxi och medan Matilda var upprymd var jag ganska nervös, trodde verkligen de skulle vara tvärtom. Men när vi kom dit i allafall så släppte ganska mycket =D Och sen skrev jag upp mig och tog med mig mina saker till rummet och träffa mina rumskamrater! Senare på kvällen var de första meditationsdagen.

Dag 1: Det känns inte bra. Jag mår dåligt. Vad är de här? Jag kan inte sitta still. Jag har inget tålamod. Och allt var så nytt och skrämmande. Jag orkar inte. Sen kom föreläsningen på kvällen och den berättade exakt vad jag kände, att sinnet har svårt för att lugna ner sig och arbetar i mot kroppen eftersom den inte är van vid detta.

Dag 2: Ännu värre. Nu mår jag jättedåligt! Jag vill hem. Jag klarar inte detta!? Föreläsningen tog upp vår värld genom naturvetenskaplig fysik, att allting är våglängder, vibrationer och rörelse. Subatomära partiklar är vad vi är.





Nu påstår två matematiker vid Princeton, John Conway och Simon Kochen, att de har bevisat att om människan har bara en gnutta fri vilja, så måste det innebära att atomernas eget uppträdande måste vara oförutsägbart. En artikel på sciencenews.org citerar Conway : ”Vi kan faktiskt bevisa att det inte finns någon algoritm, inget sätt som en partikel kan svara på på ett unikt sätt, och som går att förutsäga. Jag är fortfarande förbluffad att vi faktiskt lyckas bevisa det.”

Har vi en fri vilja? Vari består den i så fall? Är det de subatomära partiklarnas oförutsägbarhet som ger oss en fri vilja? Att du läser detta nu eller rör din hand just nu. Det är menat o bli. På ett vetenskapligt plan med.

Dag 3: Bästa dagen hitills! Börjar förstå Universum på ett mycket djupare plan, det här är inte bara en meditation, utan en lära och förståelse om allt. Lägger ihop pusslet med allt och man ser igenom det holografiska våglängdrörelser av energi. Det finns så mycket mer, och livet är inte en sekund av en blinkning egentligen. Och allt som betyder nått är kärlek. Varför kan vi inte bara låta jorden vara fridfull, för vi vill ju alla vara lyckliga?

Dag 4: Tänker på Matilda, vi får inte ha någon kontakt med de kvinnliga deltagarna. Inte prata med dem då det kan distrahera våran meditation. Längtar så fruktansvärt, allt börjar bli bättre, men jag saknar Matilda.

Dag 5: Håller inte med föreläsningen. Har en väldigt självreflekternade sida och håller inte med om "lidandet" i allt. Att allt är lidande, de känns som att de är en fråga för de som verkligen levt många liv och inte orkar. Men jag ser inte lidande på samma sätt. Funderar på att åka hem när jag hör att allt är lidande. Men efter o talat med läraren så säger hon att alla har sin väg att gå till slutmålet, och jag vet att jag har en annorlunda väg.

Dag 6: Fick en underbar känsla av meditationen, och det börjar rysa. Jag smyger också iväg och träffar Matilda med eftersom hon visste att jag blev förvånad igår över föreläsningen.

Dag 7: Börjar bi outhärdligt att inte kunna prata med någon, så man märker att alla söker kontakt med att hålla uppe dörren, osv. Alla söker kontakt även fast den inte är fysisk eller verbal.

Dag 8: Jag och Matilda smög iväg för o prata om hur man handtvättar ;D jag vet inte hur man gör det, så vi får stå bakom ett grönt skynke och verkligen smyga försiktigt att vi samtala. Det känns underbart o se baby! Det ger mycket styrka! Men jag får inte nudda henne...

Dag 9: Oh allting börjar kännas bättre, och jag är nära mitt mål. Min kropp mår jättebra. Förut har måltiderna känts som ett fängelse, pga tystnaden och alla står i en kö. Dessa meditationstekniker har lugnat mitt sinne och fått mig inse saker som jag känt av i min själ.

Dag 10: Nu får vi prata igen! =D OH OH OH!!! =D Jag och Matilda pratar men vi får inte nudda varandra fysiskt - förens i morgon. Oh im getting crazy!

Dag 11: Sista dagen, morgonmeditation 4:30 till 7:00 och sen åker vi hem. Jag har även haft samtal nu med mina underbara rumskamrater, och jag är så lycklig =D De var otroligt bra konversationer om GMO-mat, Illuminati m.m.

Mina rumskamrater: En norrman som snarkade helt sjuukt högt!? Som en jäkla isbjörn, han var jätterolig =D Helt hysterisk, jag skrattade varje gång han pratade sista dan. Sen en tysk som var klimatforskare, väldigt intellektuell och ödmjuk. Fantastisk människa, som alla andra där. Och sen en svensk som jag fick kontakt med, otroligt smart, o jag gav han min msn med så vi kan prata vidare, helt otroligt skönt o möta människor som inte är stereotyper - utan intelligenta och kan förändra världen med sin kunskap. Jag kände mig hemma! =D


Det här var en av de största prövningarna i mitt liv!

Jag har aldrig mått så dåligt, men aldrig samtidgt känt mig så förstående av allt, pusslet blev så klart.

Jag är LYYYCKLIG =D Min själ har gått igenom en helt otrolig upplevelse!

Jag tycker ni ska testa, men kom ihåg det krävs så otroligt mycket av dig, disciplin, att våga möta all sanning, men de kommer förändra ditt liv.

Jag har fortfarande ont i kropen doh...jag är öm...efter 10 timmar meditation varje dag hah..

Matilda får massera mig lite sen! Eller hur? =D

Well, det här rekommenderar jag starkt. En utmaning och resa alla borde göra så snabbt som möjligt, men du måste vara redo mentalt för de är starkt, så starkt.

Det här har gett mig så mycket och fulländat nått i min själ. Så tacksam.

Kärlek
Truly Yours
/ - D.


Postat av: Anna

Oh de lät otroligt! :)

2011-02-08 @ 21:00:50
Postat av: Fiaa

<3

2011-02-08 @ 22:26:50
Postat av: Petra

Loooove<3

2011-02-08 @ 22:35:01
Postat av: sandra

Du fascinerar mig o får mig önska om nånting bättre varje dag.

2011-02-09 @ 08:35:29
URL: http://sandrawww.blogg.se/
Postat av: unicorn girl

har varit på liknande ställen fast lite annat också. älskar att meditera. öppna mig för universum & känna hur det fyller mig samtidigt som jag låter allt i huvudet försvinna.



låter som att du har haft lärorika & bra dagar :)

2011-02-09 @ 08:38:13
URL: http://unicornery.devote.se
Postat av: Nina

haha roliga rumskamrater du verkade haha:D ooh man kan inte somna när folk snarkar!!!

2011-02-09 @ 09:21:59
Postat av: Nina

Föresten va ska man ge för gåva om man är där? vad gav du Dede?

2011-02-09 @ 09:22:30
Postat av: Fiia

Läster bara igenom lite snabbt, får läsa allt sen efter skolan ;). Men låter som du haft de bra där .



kram.

2011-02-09 @ 09:37:14
URL: http://cutis.blogg.se/
Postat av: Paula

Lät jättespännade! funderar på om man ska ta sig iväg till detta. Fint att de arbetade gratis med! Visar ju att allt inte är av värde av pengar i denna värld vilket man oftast tror då denna värld är uppbyggt nästan på bara det, ska åka nog (:

2011-02-09 @ 11:54:53
Postat av: clara

Låter underbart D. Meditation är ju jätteviktig för o komma i balans med sitt högre jag, sinnet och medvetandet. Det verkar som ni lärt er massor, jättekul för dig o Matilda :)

2011-02-09 @ 14:23:54
URL: http://lightworkers.org
Postat av: D.Dede

Till alla //



Tack! Jag kommer skriva ännu mer om meditationstekniker senare, så ni får en mer fördjupning i det.



Kärlek

/ - D.

2011-02-10 @ 22:36:56
URL: http://dedeprivat.blogg.se/
Postat av: Johanna Petersen

Var inne och läste på deras sida om det, jag hade nog aldrig klarat av att åka på något sånt. Jag hade inte klarat av att inte ha kontrollen så, utan att prata med människor, inte kunna vända mig till min gud om något skulle besvära mig.. Men du ska ha creds som klarade av det, det hade somsagt jag aldrig gjort.

2011-02-11 @ 10:43:24
URL: http://rosagardiner.blogg.se/
Postat av: michael

Hej, det här var precis det jag skulle se idag.

Idag är det 1 Imix (Tzolkin), början på den universella medvetenhetens tidsperiod. Och jag klickade mig in på din blogg just idag och såg detta. Universum talar genom oss. Tack för det och lycka till!!

2011-02-11 @ 14:50:45

Hey! Jag försöker svara alla mina otroligt fina läsare men pga tidsbrist hinner jag inte alltid svara. Det går även fint maila mig, om vad som helst till, [email protected] - där svarar jag nästan alla läsare så fort jag hinner. All energi och lycka till dig! Bless you so much! Lots of Love, Truly Yours, D.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: