Otrohet - från en otrogens perspektiv.



Otrohet - från en otrogens perspektiv.




Hey alla!

Ja då går vi in på otrohet som utlovats och det här är ju ett väldigt starkt och laddat ämne. Och eftersom vi skulle syna inte bara att säga "otrohet är fel" för det är nog vi och majoriteten ganska enhälliga om. Men varför finns otrohet?

Det kan visa sig vara en genetisk fråga har forskare kommit fram till.

En studie visar att män som besitter en viss typ av gen oftare misslyckas i sitt kärleksliv än andra.

- Vår studie visar att mäns beteenden i parrelationer till viss del går att förklara utifrån personlig genuppsättning, säger professor Paul Lichtenstein vid Karolinska institutet.

 

 

En av fyra tros ha otrohetsgenen.

Genen DRD4 påverkar signalsubstanserna i hjärnan. För den som råkar ha genen i sin arvsmassa ger en tillfällig förbjuden kärlekshistoria samma rus som en alkoholist får av att dricka eller en spelmissbrukare av en spelvinst.

Forskning visar att de är otrogna dubbelt så ofta som personer som saknar genen.

- "Vi har upptäckt att individer med en särskilt variant av DRD4 oftare har tillfälliga sexuella förbindelser, inklusive one night-stands och otrohet" säger forskaren Justin Garcia, State University of New York, enligt tidningen Daily Mail.

Men genen ska inte ses som en fribiljett till amorösa eskapader.

- "Den här studien fritar inte bedragarna från ansvar. Det är inte alla som har den här genetiska uppsättningen som har tillfälligt sex eller är otrogna " , säger Justin Garcia enligt Daily Mail.

 

Monogami eller polygami? En debatt om att man inte tror på äktenskap och en partner.


Det har visat sig om och om igen i samhället att otrohet ökar med och det är ju med tanke på all industri som matar det budskapet. Hugh Hefners Playboymansion, otrohet promotas på många sätt - och ett gym hade till och med texten:

"If your man is cheating - you need to take your fat ass to the gym".

På bilddagboken hände en helt sjuk sak med de var en tjej som såg bra ut som laddade upp bilder och hon skrev "Om du ska ha min msn så skriv jag vill ha sex med dig" - efter 15 minuter hade hon fått över 500 kommentarer från killar!

Och de var killar som hade flickvän när man gick in på deras presentation, en del hette "Amandaskille" osv och på deras presentationer stod det "Oh baby älskar dig 14/6 - 2 månader". Varför håller de på med andra tjejer? Otrohet har ökat markant. Helt sjukt.






Mina åsikter: Är polygami mer acceptabelt? Att man inte vill leva med bara 1 partner?

Det har varit en riktig debatt om det att folk inte tror på kärlek på det sättet och inte tror på giftermål eller en partner hela livet. Detta är självklart upp till var och en. Jag tror att så länge man inte skadar någon får alla älska som de vill. Alla väljer ju älska olika, och alla är olika. Det viktigaste är att man är ärlig i sin relation.

På ett personligt plan tror jag att samhället förvridit så många hjärtan och hjärnor att vi förlorat vår essentiella behov av riktig kärlek. För vi är alla rädda för kärlek. För vi vet hur mycket den kan skada en. Jag är för att människor får älska som de vill, med vem de vill, så länge ingen såras eller skadas.

Men jag tror inte på polygami till slutet - jag tror att de människorna inte vågar älska och falla handlöst i någon. Jag tror från hjärtat att människor vill känna sig älskad av en och känna att man är den enda. Villkorslös kärlek. Men det är inte många som kan älska så för de vågar helt enkelt inte.

Skulle jag vara otrogen mot Matilda, även om jag hade en otrohetsgen, så har jag skrivit i mina texter att alla mina läsare har rätt att ge mig en örfil på stan... Hands down.

Alla som vill leva i polygami - jag respekterar det, för alla får älska som de vill. Vi har fri vilja.


Men jag har tänkt mycket på den här frågan om vad kärlek verkligen är.

Jag tror att riktig kärlek handlar om att våga älska, släppa taget och få känna den där villkorslösa kärleken och känna att man är den enda.

Jag tror det är ens innersta längtan av vad hjärtat vill. Och när det händer, händer otroligt obeskrivliga saker inombords. Men bara om det är villkorslös kärlek.

Men det är inte många på denna jord som kan älska längre eller vågar älska.

Därför ser man överallt om bråk, lögner otrohet i relationer. Det skapar total olyckliga hjärtan som inte sen vågar älska på riktigt.

Evig kärlek lyckorus o glädjetårar eller slänga bort 10 minuters sex med nån annan?

Upp till var och en. Men jag vet mitt val.

Kärlek
Truly Yours
/ - D.
Postat av: Emma

Dede, du är mäktig ! FORTSÄTT SOM DU GÖR (L)

2011-01-06 @ 13:42:59
Postat av: lina

anledningen till att du har besökare på din blogg är endast för att du aldrig skriver det du lovar att göra.

du börjar med något och skjuter upp, så att de forsätter att kika in och i slutändan ger du ingenting.

det här om otrohet var för typ 1 månad sen om inte mer som du började skjuta upp. det får mig att undra om det verkligen är så att du är äkta, varför skulle du behöva de onödiga läsarna? Då skulle du själv veta att de människron som är menade att läsa din blogg och utvecklas oavsett kmr att kika sig in här. så.. fundersamt.

och om du ändrar eller inte publicerar den här kommentaren har du bara bevisat det.

2011-01-06 @ 15:43:49
URL: http://anotherteenblog.blogg.se/
Postat av: sandra

jag önskar fler killar tänkte som du!

2011-01-06 @ 15:44:50
URL: http://sandrawww.blogg.se/
Postat av: sandra

jag önskar fler killar tänkte som du!

2011-01-06 @ 15:44:56
URL: http://sandrawww.blogg.se/
Postat av: Camilla

älskar ditt sätt o tänka om kärlek de får en o hoppas att de finns fler som du, även om de är sällsynt..

2011-01-06 @ 17:14:37
Postat av: Camilla

<3

2011-01-06 @ 17:14:43
Postat av: olivia

Du har sjukt bra åsikter Dede (:

2011-01-06 @ 19:17:51
URL: http://loveair.bilddagboken.se
Postat av: Anonym

va ska man göra om man upptäcker att ens kille är otrogen???

2011-01-06 @ 20:00:42
Postat av: FRIDA

Fan Dede du har så sjuukt bra åsikter!!!! :)



Du borde seriöst bli kung eller president lr nå (: <3

2011-01-06 @ 20:04:54
Postat av: Anonym

Hej D. För ett tag sen så upptäckte jag att min kille höll på med nånting, blev väldigt misstänksam så jag kollade hans dator. visst de kanske var fel men jag kände på mig att nånting var väldigt fel. Där hittade jag allafall massa porr och bilder på andra tjejer. Räknas inte de som otrohet? jag mår skitdåligt av händelsen men har inte vågat pratat me honom om det, vad ska jag göra?

2011-01-06 @ 20:21:01
Postat av: Anonym

tilläggas kan göra att han cammat med andra tjejer på msn vilket vi haft en diskussion om och jag vet att de har strippat, aa fast han säger i mot mig på de så de går inte o bevisa..



behöver verkligen din hjälp :( vi har vart ihop i 6 månader och jag orkar verkligen inte leva såhär.

2011-01-06 @ 20:22:50
Postat av: Miss Bill

Du är den finasDE killen i bloggvärlden! :) <3



Såå fiiin DEDEE!!

2011-01-06 @ 20:51:26
URL: http://missbill.se
Postat av: Miss Bill

Du är den finasDE killen i bloggvärlden! :) <3



Såå fiiin DEDEE!!

2011-01-06 @ 20:51:29
URL: http://missbill.se
Postat av: D.Dede

Lina / Gumman? Har jag inte gett nånting? Läs min blogg igen isåfall. Det är som att skriva "Du är dum i huvet och publicera du inte detta är du dum i huvet". Inte moget beteende och inte ok. Jag har gett mycket och kommer fortsätta ge =D



/ - D.

2011-01-06 @ 21:09:11
URL: http://dedeprivat.blogg.se/
Postat av: D.Dede

Anonym //



Om din kille varit otrogen måste du konfrontera honom. Vet du om det? Lev inte i en lögn. Den som inte kan värdesätta din kärlek är inte värd dig.

2011-01-06 @ 21:10:34
URL: http://dedeprivat.blogg.se/
Postat av: D.Dede

Anonym //



Om du upptäckt bilder är det nog i de flesta fall väldigt vanligt. Sen går väl gränsen vad för sorts bilder det är, tycker att du måste våga konfrontera den händelsen och berätta hur just du känner, vänd även på det så att han förstår. Relatera handlar om att vända på historien - då får man oftast mer perspektiv på själva händelsen.



Kärlek

/ - D.

2011-01-06 @ 21:13:15
URL: http://dedeprivat.blogg.se/
Postat av: D.Dede

FRIDA //



Tack =D Ja, man kanske borde satsa på det!



Kärlek

/ - D.

2011-01-06 @ 21:15:09
URL: http://dedeprivat.blogg.se/
Postat av: D.Dede

Anonym //



Hur vet du om att han cammat med andra tjejer? Om d evar du som skrev om bilderna med så behövs det att du verkligen konfronterar på båda problemen du tagit upp - lyssnar han inte, då tycker jag inte du ska lägga ner någon energi på de förhållandet och gå vidare. För så behandlar man inte en tjej.



Kärlek

/ - D.

2011-01-06 @ 21:17:13
URL: http://dedeprivat.blogg.se/
Postat av: Emma

Dede, vet inte om du kommer läsa det här men du har ändrat mitt liv med din blogg, jag var en pengarberoende tjej innan som ville synas mycket, och nu när jag läser allt som du har skrivit, så känner jag mig som en helt ny människa, en bättre människa (L)

2011-01-06 @ 22:23:41
Postat av: D.Dede

Emma //



Oh =D va härligt gumman!

2011-01-06 @ 22:55:04
URL: http://dedeprivat.blogg.se/
Postat av: D.Dede

Alla snälla kommentarer från alla andra.



Tack så mycket, men egentligen ska de vara common sense att tänka så här hoppas man ju från alla om kärlek.



Ha en fin kväll, nu ska ja sussa!



Fortsätt gärna ställ frågor, ja svarar.



Kärlek

/ - D.

2011-01-06 @ 22:56:07
URL: http://dedeprivat.blogg.se/
Postat av: Emma

Hej igen :) Jag har ett tips till dig när det gäller övernaturliga saker ! Du kan skriva lite om ''Anden i glaset '' om du vill, det är många som har berättat om sina kompisar, syskon eller släktignar som har testat det där med anden i glaset, Det finns även många historier och regler om hur man ska göra för att något inte ska gå snett. Tycker att det är jätte intressant :)

2011-01-07 @ 16:52:38
Postat av: Nikki

Ursäkta men titeln är ju "Otrohet - från en otrogens perspektiv." Vilket syftar på att du själv har varit otrogen mot en tidigare flickvän? Men i inlägget berättar du endast lite om den genetiska sidan om otrohet. Varför ge inlägget en missvisande titel? Berätta varför du var otrogen och hur du tänkte då?

2011-02-12 @ 14:45:57
Postat av: D.Dede

Nikki //



Nu har du missuppfattat eller slarvat att läsa. Det handlar inte om att jag varit otrogen, utan ifrån de otrognas perspektiv. tex gener och polygami.



Kärlek

/ - D.

2011-02-12 @ 23:01:16
URL: http://dedeprivat.blogg.se/
Postat av: andreas johnsson

oj vilken rolig blogg....

förstår varför alla vill ha tillbaka dede...

2011-02-16 @ 10:11:41
URL: http://addan.blogg.se/

Hey! Jag försöker svara alla mina otroligt fina läsare men pga tidsbrist hinner jag inte alltid svara. Det går även fint maila mig, om vad som helst till, [email protected] - där svarar jag nästan alla läsare så fort jag hinner. All energi och lycka till dig! Bless you so much! Lots of Love, Truly Yours, D.


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: